Este o ciorbă foarte uşor de făcut şi deosebit de gustoasă.
Poate fi facută pe tot parcursul anului, atât primăvara şi vara, când avem lobodă proaspătă în grădină sau la piaţa, cât şi pe timpul rece toamna şi iarna - cu loboda culeasă vara şi păstrată la congelator.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
*** lobodă verde şi roşie (sau numai roşie)
*** 2-3 cepe mari uscate şi una roşie
*** 4-5 legături de ceapă verde
*** orez (pentru cei care nu agrează orezul in ciorbă,
recomand tăiţeii de casă care dau un gust deosebit)
*** 4 ouă mari
*** slăninuţa afumată
*** verdeaţă, în special leuştean
*** borş
Mod de preparare:
Adaugăm şi ceapa verde. La călim foarte putin, punem apă si lăsăm să fiarbă. De obicei, eu pun sare sau un cub de delikat cu gust de legume sau cu gust de costita afumata (în cazul în care folosesc slăninuţa) la inceput, urmând ca la sfârşit să mai adaug ceva dacă mai este nevoie.
Din cele 4 oua, 3 le vom folosi la omleta cu ceapă verde si slăninuţa, iar unul pentru cateva "zdrenţe".
În timpul cât pregătim ouăle pentru omletă...
Punem slăninuţa în tigaie cu foarte putin ulei. Ea se va topi şi nu trebuie să fie greţoasă. O lăsăm până se rumeneşte putin...
Adaugăm şi ceapa verde care ne-a ramas...
Peste ele, turnam ouăle bătute....
Şi gata omleta, pe care o porţionăm bucăţele cât mai mici...
Adaugăm în ciorba care fierbe, orezul pe care l-am fiert separat.
Când toate sunt aproape gata, punem loboda.
Loboda este fragedă, nu o lăsăm să fiarbă mai mult de 5-10 minute, pentru că îşi va pierde şi din gust dar mai ales din culoare.
Adăugăm zdrenţele de ouă, încet şi cât mai de sus, pentru a obţine mai multe şi mai finuţe.
Timp în care amestecăm pentru a le împraştia cât mai mult.
Este timpul să o şi acrim, aşa că vom folosi borşul pe care l-am fiert separat.
Urmează şi omleta cu ceapă verde şi slăninuţă...
Verdeaţa...
Şi ciorba este gata ;)
Vă doresc Poftă Bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu